Στον αέρα και πάλι η μεταφορά των μαθητών στο Νομό Θεσσαλονίκης

Στον αέρα και πάλι η μεταφορά των μαθητών στο Νομό Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 16473/18.05.2011

Προς Υπουργούς:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

- Οικονομικών

Στο ίδιο έργο θεατές γίνονται για ακόμη μια φορά οι μαθητές του Νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πλέον αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, εξαιτίας της διακοπής της μεταφοράς τους στα σχολεία. Οι ιδιοκτήτες λεωφορείων τραβούν οριστικά χειρόφρενο και η μεταφορά των μαθητών κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, εάν σύντομα δεν εξευρεθεί λύση. Οι ιδιοκτήτες 225 τουριστικών λεωφορείων, που μεταφέρουν καθημερινά περισσότερους από 10.000 μαθητές σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, έχουν να πληρωθούν από τον Ιανουάριο του 2010.

Συγκεκριμένα, στους ιδιοκτήτες οφείλονται 15 εκατ. ευρώ περίπου για το 2010 και περίπου 20 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2011. Το Υπουργείο Οικονομικών, όμως, αποφάσισε να περικόψει κατά 20% την επιχορήγηση προς τις περιφέρειες για τις μετακινήσεις μαθητών. Η απαράδεκτη και ληστρική αυτή συμπεριφορά της Κυβέρνησης, δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Η οριστική διακοπή των δρομολογίων για τη μεταφορά των μαθητών αφήνει στο δρόμο τους μαθητές, οι μετακινήσεις των οποίων είναι πλέον αδύνατες.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν τα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να εξευρεθεί άμεσα λύση στη μεταφορά των μαθητών στο Νομό Θεσσαλονίκης;

- Πότε επιτέλους προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να καταβάλλει τα δεδουλευμένα στους ιδιοκτήτες των λεωφορείων;

 

Απαντήσεις Υπουργείων